Nieuwe start

Vooreerst een gelukkig en voorspoedig 2018 aan iedereen gewenst !

 

We zijn ondertussen al 20 dagen ver in het nieuwe jaar en stilletjes aan beginnen de eerste voorstellen voor communie-en lentekleding door te sijpelen in onze berichtgeving. Ik zag zelfs al op sociale media deze week, de aankoop van een communie-outfit ! Wat gaat alles toch snel.

Dus bedacht ik ook dat het misschien niet opportuun is maar gewoon een vanzelfsprekendheid om de eerste afspraken vast te leggen voor de komende maanden.

Dit jaar wil ik echter afwijken van het platgetreden pad der klassiekers en een meer onconventionele aanpak aanbevelen ; als fotografe heb ik het recht en de plicht aan mezelf om te werken in mijn eigen stijl. Eén van de goede voornemens voor 2018 die ik aan mezelf beloofde.

Ben je hierin helemaal mee en wil je graag meer informatie ? Aarzel niet om me vrijblijvend te contacteren ; ik deel jullie graag mijn visie mee en hopelijk zien we elkaar snel in de studio of bij jullie thuis !

 

 

Featured ..

Het is gebeurd !

Ondertussen zijn al enkele van mijn beelden in Knack Weekend en de zaterdag-bijlage van onder andere HLN {Nina} en Het Nieuwsblad {N magazine} verschenen. Als fotograaf heb je niet de lay-out in handen en dat maakt me soms, perfectionistisch als ik ben, kregelig. Je ziet dat de persoon die het grafische stukje en lay-out van de bijlages in handen had, lette op kleur en compositie. Super mooi hoe de kleur groen versmolten werd met mijn beelden ; die persoon heeft het gesnapt. Gekeken naar de collectie van Anne Zellien op zich, onze setting (Korsakov met zijn prachtige groene toog) en mijn beelden. Daar word ik nu blij van zie !

Ondertussen staat er tussen mijn trips naar het buitenland in, een volgende reportage op het programma ; de setting zal iets rustiger zijn, meer pastelkleurig en perfect passend bij de volgende zomercollectie 2018 van Anne. 

 

 

 

Herbronning en inspiratie

Vakantietijd is het beste moment om jezelf eens tegen te komen, te bekijken waarmee je nu bezig bent en of bepaalde dingen/opdrachten je gelukkig maken ; kortaf gezegd, heb ik nog plezier in wat ik doe ?

Nu de druk van het verplichte studeren en schoolopdrachten is weggevallen, kan ik me ten volle toeleggen op de zaken die ik het liefste doe met de camera. De beelden die op de sociale media rondgingen de laatste weken, werden met veel animo onthaald en bestrooid met liefde en likes zodat ik ook weer ten volle heb beseft waar ik goed in ben en vooral, wat ik graag doe. 

De periodes dat ik in België vertoef, zullen grotendeels gevuld worden met het vervolg van de #belgitude reeks ; de weken dat ik in het buitenland verblijf zullen beelden voortbrengen die aantonen hoe ik die bepaalde plek beleef en zie.

Ondertussen vul ik de lege momenten op met lezen en verderwerken aan mijn herfstproject {een kleine collectie handgemaakte sjaals} ; beide zijn zo anders dan met de camera in de weer zijn dat ze een perfect tegengewicht vormen voor al die foto-opdrachten en tegelijkertijd een perfecte inspiratiebron zijn voor alle toekomstige fotografische inspanningen en ideeën. Het mini-breiclubje waarvan ik deel uitmaak en mater familias ben, heeft alvast een afspraak ergens begin september en zal door de gesprekken die ik voer met de andere leden, ook een mooie bron van inspiratie en ingeving zijn. Ik kijk ook hier alvast weer erg naar uit ; temeer, 1 september heeft voor mij altijd meer magie en het effect van 'we beginnen met een nieuwe lei' gehad dan pakweg 1 januari. De zomer is ontspannender, losser en warmer en schept meer ruimte in mijn hoofd voor nieuwe ideeën en revelaties. Elk jaar ervaar ik dat gevoel tijdens de maanden juli en augustus ; september is voor mij persoonlijk de mooiste tijd van het jaar .. het seizoen is prachtig qua kleur en temperatuur (waar in de zomermaanden ik nogal eens innerlijk wegkwijn van te tropische warmte) en het perfecte moment om al die hersenspinsels om te zetten tot daadwerkelijke realisaties. 

Maar ondertussen herbronnen we nog even verder en laat ik de stroom aan ideeën verder lopen tot ik genoeg reflectie en bezinning gewonnen heb.

De beelden van deze zomer kan je vinden via mijn Instagram account