En .. actie !

Hey hallo lieve mensen,

een tijd geleden nietwaar ? Ik postte mijn laatste blogpost begin vorige zomer en ondertussen is er zoveel leuks voorbij gekomen .. misschien heb ik daarom mijn blog even verwaarloosd en al mijn energie in werk en opdrachten gestoken. Dus vandaag, op deze paasmaandag, vond ik even de tijd om nog eens wat te schrijven.

Afgelopen weekend deed ik de reportage van het huwelijk van Niamh en Bram. Zo blij voor hen met dit prachtige weer van de voorbije dagen en de locaties die bruid en bruidegom kozen voor de extra beelden van hun mooiste dag. Huwelijksreportages zijn niet mijn niche noch mijn ding maar voor hen wilde ik een uitzondering maken ; Niamh was één van mijn allereerste modellen toen ik nog fotografie studeerde en voor haar was het een uitgemaakte zaak dat ik ooit haar huwelijk mocht fotograferen. We delen eenzelfde smaak en ideetjes en dat maakt fotograferen voor iemand zoals zij een feestje. De locaties en vooral ook de feestzaal {eerder een villa met supermooie tuin} waren echt top ! De Pommerie is afgelegen op een prachtige plek in het Waasland en straalt een idyllische rust uit ; dé perfecte locatie voor een intiem en gezellig trouwfeest.

Binnenkort heb ik opnieuw een mooie opdracht voor Anne Zellien en deze keer gaan we totaal anders te werk ; geen rat-race met collecties die snel-snel klaar moeten zijn voor PR-momenten .. neen, we werken allemaal in slow-modus, kwaliteit boven kwantiteit .. ik denk dat veel mensen deze werkwijze zullen appreciëren want het leven gaat al snel genoeg en dit vaak ten koste van welzijn en deugdelijkheid. Maar daar dus meer over binnenkort.

Video is iets wat me altijd interesseerde en ik beloofde mezelf van zodra de cursus in het schoolplan zou aangeboden worden, ik me meteen zou inschrijven. Niet dat ik nu meteen meesterwerken à la Francis Ford Coppola zou gaan regisseren, maar het is leuk om van een reportage kleine bewegende momenten in scene te zetten en aan elkaar te plakken tot een mooi mini filmpje. Heeft toch altijd iets extra, niet ? Dus deed ik de eerste module eind vorig jaar en ondertussen maak ik kleine filmpjes met een aangepast muziekje ; superleuk om doen en een plezierige afwisseling tegenover de momentopnames eigen aan beelden.

Tussendoor verzorg ik ook de eigenzinnige foto’s van adult-movie-acteur Fabio Godi (de komende week ook te zien in Gert Late Night) ; ik maak de ‘bravere’ beelden voor zijn sociale media-accounts en zijn volgers. Fijn om doen en ik amuseer me rot met de persoon achter Fabio ; een uitbundig persoon met ook een verlegen kantje, iemand die niet verlegen zit om een goeie grap en eveneens jarig op 20 maart, net zoals ik. We begrijpen elkaar zonder woorden, wat het werk en de opdrachten vergemakkelijkt uiteraard.

Zo, voorlopig is dit wat ik even met jullie wilde delen ; de lente is zonnig en ik denk dat we een mooie zomer tegemoet gaan over enkele maanden wat alleen maar ten voordele kan zijn van ons goed humeur en werk.

Zomer-editie 2018

Wat een zomer hebben we al mogen beleven niet ? Het is heerlijk warm en momenteel beleven we een echte hittegolf ; zoals de meeste volgers hier en op de Facebook-pagina weten, werkt LBD aan een project conceptuele fotografie namelijk diversiteit en sparkle. Want, wie je ook bent en wat je ook doet, iedereen mag schitteren !

We hadden sinds begin dit jaar al echt prachtige kinderen voor onze lens en de enthousiaste reacties spraken al voor zich. Tijdens de zomermaanden loopt dit concept gewoon door, echter .. niet indoors maar buiten en voornamelijk in het prachtige licht van de avonduren. 

Vorige week hadden we al 2 zusjes voor onze lens ; Estelle en Maxime schitterden letterlijk in de avondzon met prachtige opgemaakte gezichtjes en pastelkleurige haren, unicorn-waardig.

We gaan dus verder met dit concept maar dan in zomer-modus. 

Hopelijk genieten jullie even hard van deze zomermaanden zoals ik ! 

 

Nieuwe start

Vooreerst een gelukkig en voorspoedig 2018 aan iedereen gewenst !

 

We zijn ondertussen al 20 dagen ver in het nieuwe jaar en stilletjes aan beginnen de eerste voorstellen voor communie-en lentekleding door te sijpelen in onze berichtgeving. Ik zag zelfs al op sociale media deze week, de aankoop van een communie-outfit ! Wat gaat alles toch snel.

Dus bedacht ik ook dat het misschien niet opportuun is maar gewoon een vanzelfsprekendheid om de eerste afspraken vast te leggen voor de komende maanden.

Dit jaar wil ik echter afwijken van het platgetreden pad der klassiekers en een meer onconventionele aanpak aanbevelen ; als fotografe heb ik het recht en de plicht aan mezelf om te werken in mijn eigen stijl. Eén van de goede voornemens voor 2018 die ik aan mezelf beloofde.

Ben je hierin helemaal mee en wil je graag meer informatie ? Aarzel niet om me vrijblijvend te contacteren ; ik deel jullie graag mijn visie mee en hopelijk zien we elkaar snel in de studio of bij jullie thuis !