Ready, set lights, action.

Ik geef eerlijk toe, ik doe echt niet graag studiowerk. Het is niet echt mijn ding en ik vind de poses, zelfs al moeten ze 'ongedwongen' lijken, te gekunsteld. Zo heb ik al wel eens een opdracht aanvaard, waar ik super veel spijt van had achteraf. Studiowerk is heel specifiek en moet eigenlijk in een aangename, onbezwaarde omgeving verlopen. 

Nu ik in de eindfase van mijn studie zit en ook dit semester studiowerk uitgebreid aan bod komt, moet ik er toch het beste van maken en zorgen, dat ook deze laatste opdrachten uiteindelijk in een mooie uitwerking resulteren. Aan modellen zal het zeker niet liggen ; tot hiertoe krijg ik de liefste en geduldigste mensen voor de camera. Dat helpt natuurlijk. Niet evident om enkele uren stil te zitten, te luisteren naar een fotograaf die precies weet welke houding en beeld ze voor ogen heeft.

En dan het licht ! Man man man. Ik heb in een vorig beroepsleven meer dan 10 jaar in het licht gewerkt en dan ken je wel iets van kleurtemperatuur en wat licht precies doet op welke afstand maar het is een verfijnde materie die niet makkelijk uit te leggen valt. Oefening en goed nadenken hoe je je lichtbronnen opstelt, is de boodschap. Misschien krijg ik ooit wel de studiokriebel te pakken, maar dan alleen wetende dat ik zélf mag bepalen in welke stijl ik wil werken. En vooral niet wat iemand me oplegt (lees: klanten met ideeën die niet tot mijn huisstijl behoren) ..

Woensdag aanstaande komt mijn 2de model van dit semester poseren voor een jawel .. staatsieportret ! Het lijkt allemaal zo simpel maar ik kan je zeggen dat we vorige week serieus hebben gewerkt aan opstelling, het verkrijgen van een perfect haarlicht en zoveel meer. Gelukkig ziet deze vrouw/model het allemaal zitten en haar enthousiasme werkt aanstekelijk. Eens kijken of we de inner Maxima of Mathilde in haar naar boven kunnen brengen .. 

PS ook een kriebel om eens te poseren in een echte studio ? Je mag me vrijblijvend een berichtje sturen en dan spreken we concreet af !