Higher baby !

De oefeningen in de studio de afgelopen weken, zijn me echt heel goed bevallen. Ten eerste hebben we een super leraar, mooie onderwerpen en een hechte groep. Wie fotografeert wordt geassisteerd, wie assisteert krijgt de week daarop dan weer de kans om hulp te vragen aan iemand uit ons team. 

Ik moet eerlijk bekennen dat ik erg tegen deze laatste modules opzag (mijn andere module is reportage), omdat ze beiden in de winterperiode vielen, de opdrachten en uren om ze af te werken best wel pittig zijn en ik echt geen 'werken-in-studio' fan ben .. of liever was.

Dat kwam omdat ik nog veel moe(s)t leren en omdat ik het trauma van enkele maanden terug met een verschrikkelijke opdracht in een studio van een bevriend student, nog niet verteerd had. Moest je me toen gezegd hebben  "je gaat dat nog echt graag beginnen doen" - ik had je niet geloofd. Zoals bij alles is goed materiaal, het goede model en de juiste setting, het halve werk.

Creëer je stress situaties en zou je eigenlijk liever naar buiten willen rennen, het loopt fout af ! Dus wanneer ooit nog eens de vraag zou komen om iets in studio te doen, dan zal het volgens mijn termen zijn en niet iets achterlijks waar ik niet achter kan/wil staan. Dus nota aan mezelf ; maak altijd eerst kennis met de opdrachtgever en luister naar wat zij wensen ; ligt het niet in jouw huisstijl, droppen die handel ! Ik snap wel dat er centjes in de lade moeten komen maar wanneer dit niet prioritair is, heb je de vrije keuze om te bepalen waar jij wel en niet je energie in wil steken. 

Ondertussen ben ik ook ingeschreven voor mijn finale module namelijk PORTFOLIO ! Woehoe !

Ik kan echt niet geloven dat het einde bijna in zicht is en dat ik ergens medio 2017 een officieel afgestudeerd fotograaf zal zijn. Speekselmedaille aan mezelf ! Eigenlijk ben ik al 2 jaar aan het denken wat mijn eindwerk zal inhouden en ik denk dat ik er nu wel bijna uit ben. Geïnspireerd door de mooie beelden en verhalen van onze Belgische fotografen uit België Scherpgesteld, ben ik haast zeker dat het iets sociaals zal worden. Iets typerends voor ons land en zijn bewoners. Wordt in ieder geval vervolgd !