De Sigaar

Neen, ik was niet de sigaar gisteren, integendeel, ik kreeg een mooie kans om een prachtig geklasseerd gebouw te mogen fotograferen. Mijn module Architectuur heeft verschillende opdrachten waaronder ook een gebouw of industriële installatie op de gevoelige plaat vast te leggen om daarna om te zetten naar een HDR beeld. Hoe je dat doet maakt eigenlijk niet uit ; je kan 3 of 5 of meer beelden nemen van je onderwerp die je dan netjes op elkaar 'kleeft' in Photoshop. Daar worden dan alle beste features van elk beeld met elkaar vermengd tot 1 'ideaal' beeld. 

Zelf ben ik niet zo'n fan van overbewerkte onnatuurlijk lijkende HDR shots ; soms lijkt het geeneens meer op een foto maar eerder een tekening of schilderwerk van een kunstenaar. Gelukkig zijn er ook ander alternatieven die er voor kunnen zorgen dat HDR een meerwaarde kan zijn voor een beeld. 

En zo geschiedde ; mijn tripje richting Brussel was aangenaam ook al was het bitterkoud ! Voor deze opdracht werkte ik met mijn 16-35 mm lens (ideaal voor architectuur) en nam verscheidene beelden van het rectoraat van de VUB, ook wel 'de sigaar' genoemd vanwege zijn bouwvorm. 

Vandaag werk ik iets dichter bij huis voor een andere opdracht ; de Botanische plantentuin in Antwerpen staat op mijn programma en meer bepaald de serres. Ik ben de laatste tijd heel erg fan van groen ; als het weer niet mee wil dan kan een vleugje groen wonderen doen. De serres lijken me dan ook een aangename (lees: warme) omgeving om in te werken.