#Belgitude part 2.0

Een week geleden heb ik mijn project voor het eindwerk voorgesteld en dit werd door zowel leraar als medestudenten goed ontvangen. We zijn een compact groepje waarvan 1 student architectuur doet omdat de andere groep Architectuur & Ruimte volzet was. Niet erg vind ik persoonlijk want architectuur was mijn lievelingsmodule en zo pik ik nog wat extra inspiratie en beelden mee. M. wordt goed verzorgd in ons groepje en wij helpen haar graag omdat wijzelf dit traject van gebouwen, beton en 'kan je dat niet nog rechter zetten' hebben doorlopen. Ze zit als het ware met een groep doorwinterde collega's die haar maar al te graag van tips en tricks voorzien. 

Ook toen ik dus mijn voorstel indiende kwamen er spontaan zoveel reacties en tips mijn kant uit dat ik er echt blij van werd. Ik weet niet hoe het komt maar als je in een klas van A. zit, dan is de groep altijd top en ontzettend hecht. Ik had me geen betere klas kunnen dromen voor dit laatste semester.

Ondertussen ben ik zelf ook niet blijven stilzitten en was ik de afgelopen 2 weken dagelijks onderweg met de camera naar al dan niet afgesproken plekken en mensen. Zo kwam ik donderdag ook in aanraking met BOTA (Buurtwerk Open Tuin Antwerpen) en de mensen die daar wekelijks samenkomen. Ik ben er echt met open armen ontvangen en genoot zelf ook van de gesprekjes met de oudere mensen die dit vaak als enige manier van verzet hebben op hun oude dag. Door de mensen beter te leren kennen, hebben de beelden voor mij ook 'meerwaarde' wat alleen maar ten goede komt aan deze module ; zo kan ik ook aan de jury toelichten waarom ik net die plek uitkoos en wat de toegevoegde waarde is van bepaalde beelden aan mijn boek*

*Hier ben ik nog niet uit ; hoe zal ik dit eindwerk gaan voorstellen ? Boek - posters - kaders ? Voorlopig lijkt me een boek het meest logische met de 6 sterkste beelden uitgeprint op formaat 60/90 .. wordt vervolgd !