En .. actie !

Hey hallo lieve mensen,

een tijd geleden nietwaar ? Ik postte mijn laatste blogpost begin vorige zomer en ondertussen is er zoveel leuks voorbij gekomen .. misschien heb ik daarom mijn blog even verwaarloosd en al mijn energie in werk en opdrachten gestoken. Dus vandaag, op deze paasmaandag, vond ik even de tijd om nog eens wat te schrijven.

Afgelopen weekend deed ik de reportage van het huwelijk van Niamh en Bram. Zo blij voor hen met dit prachtige weer van de voorbije dagen en de locaties die bruid en bruidegom kozen voor de extra beelden van hun mooiste dag. Huwelijksreportages zijn niet mijn niche noch mijn ding maar voor hen wilde ik een uitzondering maken ; Niamh was één van mijn allereerste modellen toen ik nog fotografie studeerde en voor haar was het een uitgemaakte zaak dat ik ooit haar huwelijk mocht fotograferen. We delen eenzelfde smaak en ideetjes en dat maakt fotograferen voor iemand zoals zij een feestje. De locaties en vooral ook de feestzaal {eerder een villa met supermooie tuin} waren echt top ! De Pommerie is afgelegen op een prachtige plek in het Waasland en straalt een idyllische rust uit ; dé perfecte locatie voor een intiem en gezellig trouwfeest.

Binnenkort heb ik opnieuw een mooie opdracht voor Anne Zellien en deze keer gaan we totaal anders te werk ; geen rat-race met collecties die snel-snel klaar moeten zijn voor PR-momenten .. neen, we werken allemaal in slow-modus, kwaliteit boven kwantiteit .. ik denk dat veel mensen deze werkwijze zullen appreciëren want het leven gaat al snel genoeg en dit vaak ten koste van welzijn en deugdelijkheid. Maar daar dus meer over binnenkort.

Video is iets wat me altijd interesseerde en ik beloofde mezelf van zodra de cursus in het schoolplan zou aangeboden worden, ik me meteen zou inschrijven. Niet dat ik nu meteen meesterwerken à la Francis Ford Coppola zou gaan regisseren, maar het is leuk om van een reportage kleine bewegende momenten in scene te zetten en aan elkaar te plakken tot een mooi mini filmpje. Heeft toch altijd iets extra, niet ? Dus deed ik de eerste module eind vorig jaar en ondertussen maak ik kleine filmpjes met een aangepast muziekje ; superleuk om doen en een plezierige afwisseling tegenover de momentopnames eigen aan beelden.

Tussendoor verzorg ik ook de eigenzinnige foto’s van adult-movie-acteur Fabio Godi (de komende week ook te zien in Gert Late Night) ; ik maak de ‘bravere’ beelden voor zijn sociale media-accounts en zijn volgers. Fijn om doen en ik amuseer me rot met de persoon achter Fabio ; een uitbundig persoon met ook een verlegen kantje, iemand die niet verlegen zit om een goeie grap en eveneens jarig op 20 maart, net zoals ik. We begrijpen elkaar zonder woorden, wat het werk en de opdrachten vergemakkelijkt uiteraard.

Zo, voorlopig is dit wat ik even met jullie wilde delen ; de lente is zonnig en ik denk dat we een mooie zomer tegemoet gaan over enkele maanden wat alleen maar ten voordele kan zijn van ons goed humeur en werk.