Het einde is in zicht

Ik kan het haast niet geloven, maar we zijn in de finale maand van mijn 3,5 jarig avontuur gekomen ; over exact 18 dagen zal ik mijn werk voor de jury moeten verdedigen en voorstellen. 

Er is ook een kleine tentoonstelling georganiseerd door onze school en die wordt feestelijk geopend op 15 juni ; heel gek, want pas een week later weten we ook daadwerkelijk wat de pro's er van vinden. Door omstandigheden werd er van onze groep slechts 1 beeld per persoon ingediend maar dat is niet erg .. ik vind dat mijn #belgitude project sowieso in boekvorm moet getoond worden. 

Verder heb ik besloten om dus verder te werken aan Belgitude ; ik zal dit de komende 2 jaar gewoon blijven doen tot er een volwaardig boek kan van verschijnen. Het doet me dan ook deugd dat ik, zoals gisteren, spontane reacties krijg van mensen die ik niet ken maar die wel mijn werk volgen op Instagram, mooie complimenten krijg gestuurd met hoe leuk ze mijn beelden vinden en fan zijn en mocht er een boek van uitkomen, ze het ook zouden aankopen ?! Hoe cool is dat ? 

Want hoe goed je ook bezig bent en je collega-studenten je ook aanmoedigen en schouderklopjes geven, ineens steekt die vervelende duivel van twijfel op. Ik kreeg daar vooral last van toen ik daadwerkelijk mijn eindwerk moest gaan assembleren tot een mini boekje. Plotseling zag ik allerlei fouten en dingen die ik eerst niet zag ; om gek van te worden ! Dus besloot ik maar om het los te laten .. let it go ! let it go-ho !

Het ligt niet meer in mijn handen en de jury zal nu zijn oordeel vellen ; mocht het echt ontzettend tegenvallen, dan laat ik Belgitude los en ga eerst eens goed met vakantie om te bezinnen wat ik dan ga doen. Maar laten we vooral niet op de feiten vooruit lopen. 

Wordt vervolgd .. 

#Belgitude part 2.0

Een week geleden heb ik mijn project voor het eindwerk voorgesteld en dit werd door zowel leraar als medestudenten goed ontvangen. We zijn een compact groepje waarvan 1 student architectuur doet omdat de andere groep Architectuur & Ruimte volzet was. Niet erg vind ik persoonlijk want architectuur was mijn lievelingsmodule en zo pik ik nog wat extra inspiratie en beelden mee. M. wordt goed verzorgd in ons groepje en wij helpen haar graag omdat wijzelf dit traject van gebouwen, beton en 'kan je dat niet nog rechter zetten' hebben doorlopen. Ze zit als het ware met een groep doorwinterde collega's die haar maar al te graag van tips en tricks voorzien. 

Ook toen ik dus mijn voorstel indiende kwamen er spontaan zoveel reacties en tips mijn kant uit dat ik er echt blij van werd. Ik weet niet hoe het komt maar als je in een klas van A. zit, dan is de groep altijd top en ontzettend hecht. Ik had me geen betere klas kunnen dromen voor dit laatste semester.

Ondertussen ben ik zelf ook niet blijven stilzitten en was ik de afgelopen 2 weken dagelijks onderweg met de camera naar al dan niet afgesproken plekken en mensen. Zo kwam ik donderdag ook in aanraking met BOTA (Buurtwerk Open Tuin Antwerpen) en de mensen die daar wekelijks samenkomen. Ik ben er echt met open armen ontvangen en genoot zelf ook van de gesprekjes met de oudere mensen die dit vaak als enige manier van verzet hebben op hun oude dag. Door de mensen beter te leren kennen, hebben de beelden voor mij ook 'meerwaarde' wat alleen maar ten goede komt aan deze module ; zo kan ik ook aan de jury toelichten waarom ik net die plek uitkoos en wat de toegevoegde waarde is van bepaalde beelden aan mijn boek*

*Hier ben ik nog niet uit ; hoe zal ik dit eindwerk gaan voorstellen ? Boek - posters - kaders ? Voorlopig lijkt me een boek het meest logische met de 6 sterkste beelden uitgeprint op formaat 60/90 .. wordt vervolgd ! 

 

Eindwerk #Belgitude

Ondertussen ben ik geslaagd in mijn modules Portret (grote onderscheiding) en Reportage (onderscheiding) en ben ik in de laatste fase van mijn Fotografie leertijd. 

Donderdag aanstaande moeten we ons werkproject aan leraar en klasgenoten voorstellen en ik ben er ondertussen uit wat mijn onderwerp voor deze finale module zal worden .. Belgitude is de (voorlopige) werktitel van mijn human interest project ; alles wat eigen is aan het Belg zijn, met zijn positieve en negatieve kanten, onze karakteristieken enzovoort.

Dagelijks komt er een stukje van dit project naar boven gesijpeld in de vorm van een idee, iets wat je leest of wat me aangegeven wordt door geïnteresseerden. Lang leve social media. Er zitten gelukkig ook leuke dingen aan dit gegeven, meer bepaald op Instagram of mensen die me volgen op de Facebook-pagina van LBD. Het doet me deugd wanneer mensen spontaan hun hulp of gedacht aanbieden. Alles is welkom !

Vandaag ga ik me onderdompelen in de wereld van de bouwende Belg, want naar het schijnt wordt iedere Belg met een baksteen in de maag geboren. Of dit werkelijk zo is, ga ik proberen uit te pluizen en proberen weer te geven via mijn beelden. 

Als jullie graag wat meer visuele vorderingen willen zien over dit eindproject, dan kunnen jullie me gewoon volgen via de WORK tab en helemaal onderaan vind je het #Belgitude project.  Als extraatje zal ik iedereen die aan dit voornemen heeft willen deelnemen, in juni van een mooi cadeau voorzien .. wordt vervolgd !