Herbronning en inspiratie

Vakantietijd is het beste moment om jezelf eens tegen te komen, te bekijken waarmee je nu bezig bent en of bepaalde dingen/opdrachten je gelukkig maken ; kortaf gezegd, heb ik nog plezier in wat ik doe ?

Nu de druk van het verplichte studeren en schoolopdrachten is weggevallen, kan ik me ten volle toeleggen op de zaken die ik het liefste doe met de camera. De beelden die op de sociale media rondgingen de laatste weken, werden met veel animo onthaald en bestrooid met liefde en likes zodat ik ook weer ten volle heb beseft waar ik goed in ben en vooral, wat ik graag doe. 

De periodes dat ik in België vertoef, zullen grotendeels gevuld worden met het vervolg van de #belgitude reeks ; de weken dat ik in het buitenland verblijf zullen beelden voortbrengen die aantonen hoe ik die bepaalde plek beleef en zie.

Ondertussen vul ik de lege momenten op met lezen en verderwerken aan mijn herfstproject {een kleine collectie handgemaakte sjaals} ; beide zijn zo anders dan met de camera in de weer zijn dat ze een perfect tegengewicht vormen voor al die foto-opdrachten en tegelijkertijd een perfecte inspiratiebron zijn voor alle toekomstige fotografische inspanningen en ideeën. Het mini-breiclubje waarvan ik deel uitmaak en mater familias ben, heeft alvast een afspraak ergens begin september en zal door de gesprekken die ik voer met de andere leden, ook een mooie bron van inspiratie en ingeving zijn. Ik kijk ook hier alvast weer erg naar uit ; temeer, 1 september heeft voor mij altijd meer magie en het effect van 'we beginnen met een nieuwe lei' gehad dan pakweg 1 januari. De zomer is ontspannender, losser en warmer en schept meer ruimte in mijn hoofd voor nieuwe ideeën en revelaties. Elk jaar ervaar ik dat gevoel tijdens de maanden juli en augustus ; september is voor mij persoonlijk de mooiste tijd van het jaar .. het seizoen is prachtig qua kleur en temperatuur (waar in de zomermaanden ik nogal eens innerlijk wegkwijn van te tropische warmte) en het perfecte moment om al die hersenspinsels om te zetten tot daadwerkelijke realisaties. 

Maar ondertussen herbronnen we nog even verder en laat ik de stroom aan ideeën verder lopen tot ik genoeg reflectie en bezinning gewonnen heb.

De beelden van deze zomer kan je vinden via mijn Instagram account

 

 

Opdracht : Anne Zellien Vintage Collection

Gisteren was het zowel de dag van mijn afstudeer-moment als mijn eerste mooie grote opdracht voor Knack Weekend. Anne Zellien, de bekende Antwerpse juwelenontwerpster had me gevraagd om beelden te maken voor haar Vintage Collection 2017, waarvoor zij zelf poseerde naar aanleiding van haar 60e verjaardag dit jaar. Locatie was Korsakov, het befaamde café vlakbij het Mechelseplein : qua kleur en sfeer hadden we geen betere plek kunnen vinden .. de kleuren combineerden perfect met de kleding en de kleuren van de edelstenen. Het resultaat zag er op mijn scherm al super uit dus heel erg benieuwd wat het afgewerkte resultaat zal zijn ; de finale keuze die Anne zal maken verschijnt in Knack weekend van september .. 

In afwachting van dat nummer toon ik je op mijn Instagram-account enkele behind-the-scenes foto's (ook op het account van Anne vind je beelden terug) ; voor de officiële beelden is het dus nog even wachten op dat Knack nummer in het najaar.

Maar eerst vakantie en enkele geplande zomershoots in augustus ! 

 

Geslaagd !

Met veel plezier en vreugde kan ik jullie meedelen dat ik geslaagd ben ; donderdag aanstaande worden we plechtig gevierd tijdens de proclamatie-ceremonie en kunnen we nog eens napraten met onze mede-studenten, leraars en mentors over de afgelopen maanden en modules.

Ongelooflijk dat er meer dan 3 jaar is voorbij geslopen en eigenlijk is dit niet het juiste woord want hoe snel is dit nu niet gegaan ? Ik kan me nog goed het moment voor de geest halen wanneer ik besliste om met mijn kinderwinkel te stoppen ; ik had toen nog geen flauw idee wat ik precies zou gaan doen. Een kleine 6 maanden later was ook die beslissing genomen en begon ik aan dit fotografisch avontuur. Ondertussen zijn we tig modules en vervolgmodules + eindwerk verder en kan ik eindelijk het diploma met trots aan de muur hangen. Volgende week volgt er al een eerste mooie opdracht voor Anne Zellien en Knack en we zien wel hoe me dit bevalt en of er in die richting een toekomst zit. In ieder geval waren de juryleden overtuigd dat ik sowieso mijn #belgitude verhaal moet verder zetten en er een publiek is om mijn boek te kopen. Van hen kreeg ik nog enkele gouden tips mee waar ik verder mee moet en wat ik beter laat, teneinde het boek zo Belgisch mogelijk te behouden. 

Afgelopen vrijdag kreeg ik ook de vraag of ik prints zou willen verkopen .. ik zie dit eerlijk gezegd wel zitten, alleen moet ik even voor mezelf kortsluiten in welke grootte-orde ik ze dan zou laten drukken en door wie. Persoonlijk heb ik echt heel erg goede ervaringen met MILO in Kontich. Zij drukten al eerder werk van me af en dat resultaat was echt zeer goed wat niet van alle labo's gezegd kan worden. Dus nog iets waar ik me de komende maanden in kan verdiepen en bezighouden ; het #belgitude verhaal loopt in ieder geval verder en dit tot eind 2019.

Voor de rest kijk ik nu ontzettend uit naar enkele mooie buitenlandse reizen de komende maanden ; er zal dus wat meer zomer-en reisfotografie in mijn fotobestanden komen. Maar ook dat is goed want die periode is vaak een goede herbronning en aanhef tot nieuwe ideeën en energie. 

Beelden kunnen jullie altijd terugzien via mijn Instagram account {klik hier} alsook op deze website.

Mag ik jullie bij deze ook een fijne zomer toewensen ?