Featured ..

Het is gebeurd !

Ondertussen zijn al enkele van mijn beelden in Knack Weekend en de zaterdag-bijlage van onder andere HLN {Nina} en Het Nieuwsblad {N magazine} verschenen. Als fotograaf heb je niet de lay-out in handen en dat maakt me soms, perfectionistisch als ik ben, kregelig. Je ziet dat de persoon die het grafische stukje en lay-out van de bijlages in handen had, lette op kleur en compositie. Super mooi hoe de kleur groen versmolten werd met mijn beelden ; die persoon heeft het gesnapt. Gekeken naar de collectie van Anne Zellien op zich, onze setting (Korsakov met zijn prachtige groene toog) en mijn beelden. Daar word ik nu blij van zie !

Ondertussen staat er tussen mijn trips naar het buitenland in, een volgende reportage op het programma ; de setting zal iets rustiger zijn, meer pastelkleurig en perfect passend bij de volgende zomercollectie 2018 van Anne. 

 

 

 

Herbronning en inspiratie

Vakantietijd is het beste moment om jezelf eens tegen te komen, te bekijken waarmee je nu bezig bent en of bepaalde dingen/opdrachten je gelukkig maken ; kortaf gezegd, heb ik nog plezier in wat ik doe ?

Nu de druk van het verplichte studeren en schoolopdrachten is weggevallen, kan ik me ten volle toeleggen op de zaken die ik het liefste doe met de camera. De beelden die op de sociale media rondgingen de laatste weken, werden met veel animo onthaald en bestrooid met liefde en likes zodat ik ook weer ten volle heb beseft waar ik goed in ben en vooral, wat ik graag doe. 

De periodes dat ik in België vertoef, zullen grotendeels gevuld worden met het vervolg van de #belgitude reeks ; de weken dat ik in het buitenland verblijf zullen beelden voortbrengen die aantonen hoe ik die bepaalde plek beleef en zie.

Ondertussen vul ik de lege momenten op met lezen en verderwerken aan mijn herfstproject {een kleine collectie handgemaakte sjaals} ; beide zijn zo anders dan met de camera in de weer zijn dat ze een perfect tegengewicht vormen voor al die foto-opdrachten en tegelijkertijd een perfecte inspiratiebron zijn voor alle toekomstige fotografische inspanningen en ideeën. Het mini-breiclubje waarvan ik deel uitmaak en mater familias ben, heeft alvast een afspraak ergens begin september en zal door de gesprekken die ik voer met de andere leden, ook een mooie bron van inspiratie en ingeving zijn. Ik kijk ook hier alvast weer erg naar uit ; temeer, 1 september heeft voor mij altijd meer magie en het effect van 'we beginnen met een nieuwe lei' gehad dan pakweg 1 januari. De zomer is ontspannender, losser en warmer en schept meer ruimte in mijn hoofd voor nieuwe ideeën en revelaties. Elk jaar ervaar ik dat gevoel tijdens de maanden juli en augustus ; september is voor mij persoonlijk de mooiste tijd van het jaar .. het seizoen is prachtig qua kleur en temperatuur (waar in de zomermaanden ik nogal eens innerlijk wegkwijn van te tropische warmte) en het perfecte moment om al die hersenspinsels om te zetten tot daadwerkelijke realisaties. 

Maar ondertussen herbronnen we nog even verder en laat ik de stroom aan ideeën verder lopen tot ik genoeg reflectie en bezinning gewonnen heb.

De beelden van deze zomer kan je vinden via mijn Instagram account

 

 

Opdracht : Anne Zellien Vintage Collection

Gisteren was het zowel de dag van mijn afstudeer-moment als mijn eerste mooie grote opdracht voor Knack Weekend. Anne Zellien, de bekende Antwerpse juwelenontwerpster had me gevraagd om beelden te maken voor haar Vintage Collection 2017, waarvoor zij zelf poseerde naar aanleiding van haar 60e verjaardag dit jaar. Locatie was Korsakov, het befaamde café vlakbij het Mechelseplein : qua kleur en sfeer hadden we geen betere plek kunnen vinden .. de kleuren combineerden perfect met de kleding en de kleuren van de edelstenen. Het resultaat zag er op mijn scherm al super uit dus heel erg benieuwd wat het afgewerkte resultaat zal zijn ; de finale keuze die Anne zal maken verschijnt in Knack weekend van september .. 

In afwachting van dat nummer toon ik je op mijn Instagram-account enkele behind-the-scenes foto's (ook op het account van Anne vind je beelden terug) ; voor de officiële beelden is het dus nog even wachten op dat Knack nummer in het najaar.

Maar eerst vakantie en enkele geplande zomershoots in augustus !