Hoe lang duurt een shoot ?

Een shoot kan starten vanaf een uur tot een hele dag (+ avond). Naargelang het onderwerp, bijvoorbeeld bij een huwelijk, kan er eventueel een 2de fotograaf aangevraagd worden, maar dit is niet noodzakelijk.

We spreken in ieder geval en voor alle duidelijkheid, uren en tijdstippen af, zodat er geen verwarring mogelijk is ; het leven is al druk genoeg dus beter goed gepland dan vertwijfeling en stress achteraf.

Enkel in België of ...

Wonende in Antwerpen, kan ik me makkelijk verplaatsen naar jouw regio. Huwelijken buiten België zijn ook perfect mogelijk ; dit segment is voorzien van een buitengemene prijs en op voorhand bespreekbaar.

Wat kost dat ?

Een startpakket voor een kleinschalig huwelijk < 100 personen kan al voor een prijsvriendelijk bedrag. Dit houdt ongeveer 6 à 8u shooten in, waarbij jullie het startmoment bepalen. Uitbreiding van dit pakket is mogelijk en wordt altijd na een intake-gesprek samengesteld en opgemaakt. Bij pakketten zoals hierboven vermeld, krijgen jullie er een verlovings-shoot gratis bij ; zo leer ik jullie op voorhand al een beetje kennen en kunnen jullie deze foto's gebruiken voor save-the-date kaarten of een aankondiging op jullie FB-pagina. 

Is jullie budget erg beperkt, kunnen we alsnog iets uitwerken en samen tot een oplossing komen. 

Dit alles wordt altijd - bij wijze van eerste kennismaking - besproken bij mij thuis, gezellig met koffie en koekje. Die eerste kennismaking is belangrijk zodat jullie ruim op voorhand kunnen kennismaken met jullie fotograaf. Een {voorlopige} dagplanning wordt opgesteld samen met persoonlijke wensen ; middenin dit alles blijft 1 gegeven onversaagd ; mijn huisstijl. 

Wanneer best boeken ?

Hoe vroeger hoe beter .. nu boeken voor 2016-2017 is niet buitenissig. Er staan al huwelijks-shoots gepland voor zowel dit jaar als het jaar daarop dus voel je niet ongewoon en een bridezilla. Eens jullie een datum hebben gekozen en het voorschot is overgemaakt ; staat die dag exclusief voor jullie gepland in mijn agenda. Het fijne is dat we dan lang op voorhand  jullie wensen en ideeën visueel kunnen uitwerken, met een fantastisch resultaat tot gevolg.

Datums worden niet 'in optie' gezet zonder voorschot ; hier werkt het 'first in - first served' principe. Het kan zijn dat jullie informatie vragen voor een huwelijksshoot en nog diezelfde week een ander paar jullie uitgekozen datum uitkiest en vastlegt. Dus als je zeker wil van mij als fotograaf, raad ik aan snel te beslissen, want het gaat soms hard. En geloof me, die dingen gebeuren ! 

Waarom een beperkt aantal huwelijken per jaar ?

Een huwelijk fotograferen is een intense activiteit ; niet enkel de dag zelf die al vroeg begint en laat eindigt (soms héél laat als ze super leuk zijn) maar ook het naverwerken en stileren van de foto's, het maken van een album, vergt nauwlettendheid en vele uren toewijding. Daarom primeert kwaliteit boven kwantiteit en fotografeer ik maximaal 6 huwelijken per jaar. 

Hoeveel foto's kan je verwachten ?

Voor een shoot van 1 à 2u, zitten we snel aan een 25-tal HR bewerkte beelden (jpeg) die worden verstuurd in een mailbestand waar je alle foto's uit kan downloaden en zelf zo vaak kan afprinten als jij maar wil.  

Bij huwelijken hangt alles een beetje van het pakket af  en jullie budget ; reken gemiddeld op minimaal een 200tal tot 500tal foto's (soms ook meer ik tel ze niet letterlijk, dit is een indicatie), eveneens bewerkt. Hier krijg je je beelden op een persoonlijke USB stick aangeleverd, zodat ook jullie de foto's kunnen afprinten naar keuze. 

Albums zijn op aanvraag mogelijk ; concept en prijzen zijn ook achteraf nog bespreekbaar. 

Extra hulp bij het organiseren van je huwelijk ?

Indien je hulp nodig hebt om mooie trouwlocaties te zoeken, haar & make-up of eender ander visuele planning zoals bloem arrangementen, papier of accessoires, dan help ik jullie graag en met veel plezier verder. Sharing is caring en ook hier wil ik graag mijn steentje bijdragen ; zie het als een extraatje inbegrepen in jullie pakket.

In welk stijl werk je ?

Ten eerste ben ik vereerd dat je reeds je weg vond tot hier op mijn site.

Ik veronderstel dat je je aangesproken voelde toen je werk van me zag ; ik hou van een niet traditionele manier van werken ; details en kleine dingen die misschien niet meteen met het onderwerp van de shoot te maken hebben, kunnen een groter en mooier geheel vormen bij het samenstellen van jullie foto's. 

Ik wil dat mijn foto's niet alleen een beeld tonen, maar een verhaal vertellen. Dat kan dromerig zijn, een sterk beeld in zwart wit, emoties die als het ware van de beelden spatten. Mijn favoriete beelden zijn die met het 'matte' effect ; vergelijk het met het licht dat je ziet wanneer je op een zonnige dag, wandelt of rijdt door een bosrijke omgeving, daar waar de bomen het zonlicht filteren ... 

Tot hiertoe waren al de mensen met wie ik al samenwerkte, creatief, onconventioneel, hedonistisch, artistiek en unieke persoonlijkheden met karakterkoppen. Vind jij jezelf hierin terug ? Dan kunnen we er zeker en vast iets prachtigs van maken. Contacteer me vrijblijvend voor info en een afspraak.

email : dominica.ceuleers@skynet.be

 

Intiem portret

Blije momenten worden meestal in beeld gebracht, als zoete herinnering voor later. Geboorte, verloving, huwelijk .. al deze momenten worden als bijzonder beschouwd en graag op de gevoelige plaat vastgelegd.

Uit eigen ervaring leerde ik dat het stervensproces en de dood ook tot deze momenten behoren. Momenten van het laatste samen zijn, het afscheid nemen, kunnen evenzeer een prachtige herinnering vormen ; door ze te fotograferen op een serene manier, kunnen deze beelden het rouwproces verzachten. Verdriet is iets wat jammer genoeg taboe is in onze huidige maatschappij ; ziekte, de dood en rouwen behoren niet tot het ideale Facebook of Instagram-plaatje.

Door deze dienst aan te bieden, wil ik het onaanraakbare doorbreken en sta ik open om, ingetogen, mede getuige te zijn van deze intieme momenten die ook tot het leven behoren.

email : dominica.ceuleers@skynet.be